Maanantaivitonen

Ei mulla sillai valittamista oo näissä syyskeleissä muuten, mutta oliko pakko romahduttaa ne lämpötilat suurinpiirtein yhdessä yöstä helteistä yöpakkasiin? Juokseminen oli ainakin tosi kivaa tänään (ihan jotain toista kun viime lenkki siis). Juoksin iltapuhteiksi kotiin venäjän kurssilta (aloitin sellaisen nimittäin tässä syksyn kunniaksi) ja matkaa tuli noin vitonen, vähän päälle.

Kovin kivasti meni, vaikka se onkin jännää että tuntuu että nyt ei hengästytä yhtään niin paljon kun joskus keväällä, niin silti sykkeet hakkaa korkealla. Mies kellottaa jatkuvasti 10 bpm alempia keskisykkeitä. Mutta kait se on ihan sama, fiilis on hyvä ja ei ees juurikaan hengästytä. Vauhtia hidasti vähän alun säätö, kun holjasin puhelinta ja Spibeltiä ja tumpuloin vielä liikennevaloissakin. Mutta kyllä se siitä sitten lähti siis hyvin sujumaan.

Stats: 5km, Avg.pace: 7:02 min/km, Avg.speed: 8.4 km/h
Total: 339km 

Today was a good running day, compared to last one. I ran home from my Russian language class, a 5k. Easy, light and like a breeze. The only thing I’ve been wondering is that why is my bpm so high? I Compared to my husbands average bpm, and he gets 10 bpm less than I do. Maybe I shouldn’t worry too much, because I don’t feel bad and I’m not out of breath or anything like that.

6 responses to “Maanantaivitonen

  1. Mulla on nuo sykkeet kans mietityttäny…lähinnä jos vertaa muitten sykkeisiin. Tässä meni pitkä hidas lenkki tosi kevyesti ja helposti ja keskisyke 158, sitten hieman nopsempi lenkki myös kevyesti ja keskisyke 162. Joskus oli muistaakseni keskisyke 168 eikä todellakaan tuntunu siltä, kun taas toinen ihan kamala raskas lenkki meni myös keskisykkeellä 168. Vauhdit mulla on samaa luokkaa ku sullaki enkä osaa juosta “lujaa”.

    Oon aatellu, että sykkeet on mitä on enkä jaksa niistä niin välittää, ku en omia aerobisia kynnyksiä yms. tiiä. Ite oon jonkulaista kehitystä huomannu vauhdissa ja tuntemuksissa, niin ei kai tässä ihan metsään mennä.

    • Tällä samalla idella vähän sitä joo mää tosiaan meen. Siis että kun ei oo sellanen olo että sydän karkais kurkusta, tai että olis mitenkään raskasta se juoksu, niin ei se syke sit ehkä ittelle oo korkea. Pitäs kyllä joskus uteliaisuudesta mennä testaan sellaset omat kynnykset. Tosin alkaiskohan siinä sitten ihan vainoharhaisena tuijottaan niitä 😀

  2. mun kaveri oli niissä testeissä ja ne meni ihan mönkään ku sitä jännitti niin että leposykekin oli jo hurja. sykkeet nyt on niin yksilöllisiä kaikilla että ihan turha toisten sykkeitä miettiä, enkä tiedä onko siinä omienkaan liiassa tuijottelussa mitään mieltä kun keskittyis vaan tuntemuksiin enemmän. mua on alkanu ahdistaa ku pitää olla niin paljo kaikkea teknologiaa et “voi” käydä lenkillä! pitää olla sykemittarit ja trackerit ja musiikkisoittimet ja blaah. voisko vaan mennä ja lenkkeillä 😀 downgrading sports by hanska…

  3. Joo, ei voi mennä ilman mittaria, koska sitten ei voi täyttää exceliä eikä piirtää käppyrää, muuten kyllä. 😀 Ja sitä käppyrää piirretään nimenomaan excelöimisen ilosta, ei mulla kiinnosta sitä analysoida sen tarkemmin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s